Bel ons op 0318 - 528 000

Menu

Duurzaamheid

Zorgeloos genieten van koffie op kantoor. Een kop koffie doet u goed, maar wij vinden het belangrijk dat uw kopje koffie ook goed is voor de samenleving. Duurzaamheid staat daarom hoog in het vaandel bij ons. De koffies die wij gebruiken in onze zakelijke koffiemachines hebben keurmerken die garanderen dat de koffie met een schoon geweten gedronken kan worden.

Rainforest Alliance, UTZ, BIO

Onze eigen melanges hebben bijvoorbeeld het Rainforest Alliance-keurmerk, dat staat voor bescherming van arbeiders, milieu en natuur in het land waar de koffie verbouwd wordt. Onze Australian-koffies zijn zelfs 100% biologisch en komen van plantages die ook het UTZ-keurmerk en BIO keurmerk hebben.

UTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel. Het keurmerk staat op koffie, thee, cacao (chocolade) en hazelnoten die afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. UTZ Certified is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid. Goed voor de smaak én goed voor de boeren en het milieu dus.

 

 

 

 

Goede thee

Iedere thee die Crossbow Coffee in haar assortiment heeft is voorzien van het Fairtrade keurmerk. Het topkeurmerk Fairtrade biedt boerenorganisaties gegarandeerde prijzen en geeft coöperaties ontwikkelpremies voor gezondheid, onderwijs en bedrijfsvoering. Daarnaast stelt het ook milieu-eisen.

Interne organisatie

Onze interne organisatie is er volledig op gericht om duurzaam te werken. Voor afvalscheiding hanteren we een geoutilleerd systeem dat wordt toegepast op het afval dat tijdens het productieproces ontstaat. Circulair zijn we actief aangezien we intensief onze verantwoordelijkheid voor het afhandelen van de verpakking in de volgende lijn. We hebben ook een overeenkomst met een recyclingbedrijf dat voor ons de afgedankte machines uit elkaar haalt. Daarnaast hebben al onze medewerkers een fundamentele milieuopleiding ondergaan.