fbpx
Menu

Duurzaamheid

Zorgeloos genieten van koffie op kantoor. Een kop koffie doet u goed, maar wij vinden het belangrijk dat uw kopje koffie ook goed is voor de samenleving. Duurzaamheid staat daarom hoog in het vaandel bij ons. De koffies die wij gebruiken in onze zakelijke koffiemachines hebben keurmerken die garanderen dat de koffie met een schoon geweten gedronken kan worden.

Rainforest Alliance, UTZ, BIO & Fairtrade

Al onze koffiebonen hebben een keurmerk. Onze eigen melanges hebben bijvoorbeeld het Rainforest Alliance-keurmerk, dat staat voor bescherming van arbeiders, milieu en natuur in het land waar de koffie verbouwd wordt. Crossbow Biologische koffiebonen zijn gecertificeerd door Skal, dat betekent dat Crossbow Coffee gekeurd is voor het branden, de opslag en het verkopen van biologische koffiebonen.

UTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel. Het keurmerk staat op koffie, thee, cacao (chocolade) en hazelnoten die afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. UTZ Certified is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Goed voor de smaak én goed voor de boeren en het milieu dus.

 

 

 

 

 

 

 

Goede thee

Iedere thee die Crossbow Coffee in haar assortiment heeft is voorzien van het Fairtrade keurmerk. Het topkeurmerk Fairtrade biedt boerenorganisaties gegarandeerde prijzen en geeft coöperaties ontwikkelpremies voor gezondheid, onderwijs en bedrijfsvoering. Daarnaast stelt het ook milieu-eisen.

Interne organisatie

Onze interne organisatie is er volledig op gericht om duurzaam te werken. Voor afvalscheiding hanteren we een geoutilleerd systeem dat wordt toegepast op het afval dat tijdens het productieproces ontstaat. Circulair zijn we actief aangezien we intensief onze verantwoordelijkheid voor het afhandelen van de verpakking in de volgende lijn. We hebben ook een overeenkomst met een recyclingbedrijf dat voor ons de afgedankte machines uit elkaar haalt. Daarnaast hebben al onze medewerkers een fundamentele milieuopleiding ondergaan.

BRITA Professional

Crossbow Coffee werkt al jaren met de waterfilters van BRITA Professional. Deze waterfilters zorgen er voor dat uw automaten langer meegaan en is dus een directe winst voor de belasting van ons milieu.

Sinds januari 2019 worden de filterpatronen verzameld door onze route rijders in een speciale recycling pallets en worden door BRITA opgehaald. Tijdens de recycling wordt het plastic gebruikt om bijvoorbeeld tuinmeubilair van te maken, andere onderdelen worden gebruikt in nieuwe BRITA filters.