fbpx
Menu

Branderij

De smaak van mensen op het gebied van koffie is de afgelopen jaren flink veranderd. Crossbow Coffee heeft volgens eigen receptuur een viertal koffiemelanges laten samenstellen in de branderij Royal Taste in Soest.

Branderij

Het branden en samenstellen van koffiemelanges is een ambachtelijk proces waar veel precisie en een verfijnde smaak bij komt kijken. Sommige van onze melanges zijn samengesteld uit maar liefst vier verschillende soorten bonen, om zo samen tot een uitgebalanceerde smaak te komen. Het maken van de perfecte koffiemelange is een ware kunst. De mengverhoudingen moeten precies goed zijn om tot de beste smaaksensatie te komen.

Brandproces koffiebonen

De koffiebonen die zorgen voor de lekkere smaak van onze melanges, worden allereerst geplukt in hun thuisland. De rauwe koffiebonen worden verscheept en komen terecht in de koffiebranderij. Daar worden ze gebrand in twee traditionele trommelbranders van Probat, waardoor de heerlijke kenmerkende smaak ontstaat. De meeste koffie die verkocht wordt bestaat uit twee soorten gebrande bonen: Arabica en Robusta. Deze twee soorten bonen verschillen voornamelijk van cafeïnegehalte en smaak. Bij het creëren van koffiemelanges worden deze twee (soms zelfs meerdere) koffiesoorten in heel nauwkeurig gekozen proporties gemengd. Daardoor zijn er ontzettend veel verschillende soorten en smaken koffie verkrijgbaar.